29.09.2019
Hovpleiekurs

           29.09.2019
Modul 1

           14.04.2019
Modul 1 i september: 26. - 29.

HEDEMERKEN HESTESENTER
Senteret er bygget opp på et lite småbruk fra 1930- årene. Stallen, som ble bygget i 1998/99, har plass til 21 hester. Den er delt i 4 avdelinger, har 13 bokser og 8 spilt, vaskeplass for hestene, to salrom med skap til alle privathestene, garderobeskap og for-rom. I tilknytning til stallen er det toalett, kontor, oppholdsrom m.m.
Ridehuset ble bygget i 2001. Ridebanens mål er 20 x 40m.
I enden på ridehuset har vi ca 50m2 med butikk som selger hesteutstyr. Det er også mulighet for å ta en kopp kaffe i en helt ny kafeteria med vinduer ut mot ridebanen.
Det er også et hybelhus med 4 soverom, stor TV-stue og toalett og bad.
Innehaverne Kjell Juliussen og Reidun Bjørnstad har solid utdannelse innen sine yrker og lang erfaring med hester.
REIDUN
Hei, jeg heter Reidun Bjørnstad og er daglig leder her på senteret. Jeg har holdt på med hester så lenge jeg kan huske. Da jeg var liten eide faren min travhester, og jeg var ofte med ham i stallen og på travløp. Min første hest var hans siste, den het Scott Olympic og var "verdens skjønneste" hest. Det var nok den hesten som for alvor gjorde at jeg ble bitt av hestebasillen. Jeg bodde på vestlandet i mange år, og da startet jeg mest sprangstevner. Men de siste 15 årene har jeg kun startet dressur.
Selv om jeg har hatt egen hest siden jeg var ganske ung, og hatt egen stall siden jeg var 20 år, var det ikke før jeg var nesten 30 år at jeg utdannet meg som rideinstruktør ved Norsk Hestesenter på Starum. Først trinn 1, og etter å ha jobbet ett og ett halvt år som instruktør på en rideskole i Sverige, gikk jeg videre på trinn 2 på Starum. Der traff jeg Kjell, og i 1992 startet vi Hedemarken Hestesenter. Vi har flyttet ett par ganger, men da vi kjøpte småbruket Nysvea i Brumunddal, flyttet vi etter hvert rideskolen dit. Og der kommer vi til å bli! Jeg har nå to hester, Arianne, hennes føll som har fått navnet Armani XL og Ragns Evinus.
KJELL
Jeg heter Kjell Juliussen og har bestandig vært interessert i hester. Da jeg var guttunge begynte jeg å ri og stelle hester på Hersaug Ridesenter i Ringsaker. Men etter hvert ble jeg bitt av "travbasillen", og Biri Travbane ble et fast holdepunkt i fritida.
Etter å ha jobbet i mange år som snekker, ble jeg mer og mer bestemt på at det var hester jeg ville jobbe med. I godt voksen alder sluttet jeg i et trygt snekkeryrke, og fikk jobb hos en travtrener på Biri Travbane. Der jobbet jeg i to år, og fikk nok praksis til å komme inn på Norsk Hestesenter på hovslagerlinja. Det ble to lange kurs på Starum, og så var det rett ut i full jobb som hovslager. Jeg fikk tildelt smia på Biri Travbane, og der ble jeg i 7 år. Det var nok den tiden jeg lærte mest som hovslager. Der fikk jeg også anledning til å sko de beste norske og utenlandske travhestene, noe som var svært inspirerende.
Nå er jeg med i drifta av hestesenteret, og det blir noe mindre skoing og mer trening av hester, kursvirksomhet m.m. Jeg har ansvaret for to travhester, en varmblods (Wilma May) og en kaldblods - Balder Vilja.

Vi kan tilby:
Kurs i hovpleie/skoing
Salg av hestesko, søm, brodder m.m.
Hovslagertjenester:
  - Skoing av ride-, trav- og kjørehester m.m.
  - Verking av unghest/hest på beite
  - Oppskjæring av hovbyller
  - Fiksering av hovsprekk
  - Spesialsko/sykebeslag
  - Bygging av høver
  - Balansering av travhester
Som hovslager er det mange forskjellige hesteraser man treffer på. Alt fra digre arbeidshester til små ponnier. Alle krever forskjellige sko etter hva de brukes til. 80% av alle hestene jeg skor er hobby- og ridehester. Resten er travhester.
Det er en kjent sak at mange travhester og konkurransehester som får hard belastning dessverre kan være utsatt for ledd- og seneskader. Dette kan oppstå bl.a. av ukorrekt beslag og feil beskjæring. Derfor er det viktig å bruke en hovslager, og ikke prøve selv.
Hvis du for eksempel går med tanker om å kjøpe hest, så kontakt, eller ta med deg hovslager når du skal ut å se på den. Hovslageren er veldig fokusert på bein og beinstilling, samt hovform og evt. sykdomstegn i hoven. Alle disse tingene viktige når det gjelder hestens holdbarhet.
Mange av de som ønsker å utdanne seg som hovslagere er godt voksne og med etablerte familier. Det er da ikke lett å bruke flere år på utdanning uten full inntekt.

Adidas Springblade Saucony Jazz Nike Kaishi 3M Adidas Ace 15.1 AG TPU Adidas NMD Boost Nike Classic Cortez Nike Internationalist Nike Classic Cortez Nike Internationalist Shoes Saucony Grid 9000 Nike Sock Dart Shoes Nike Blazer Low Adidas Originals Superstar 80S Dlx Adidas Crazy Explosive Men Nike Roshe Run Nike CTR360 Libretto TF