HEDEMARKEN HESTESENTER

Hedemarken Hestesenter ligger i naturskjønne omgivelser i Brumunddal, Ringsaker kommune og Innlandet Fylke. Det er 4,4 km til Brumunddal togstasjon,18 km fra Hamar, 107 km fra Oslo Lufthavn og ligger 147 km nord for Oslo.

Senteret er bygget opp på et lite småbruk fra 1930- årene. Stallen, som ble bygget i 1998/99, har plass til 15 hester. Den er delt i 3 avdelinger, har vaskeplass for hestene, salskap til privathestene og for-rom. I tilknytning til stallen er det toalett, kontor m.m. Ridehuset ble bygget i 2001. Ridebanen i ridehusets mål er 20 x 40m. I enden på ridehuset har vi undervisningsrom og kantine.

Dronebildet av Mjøsa 

Dronebilde av Nysvea

Undervisningsrommet

 

Vi har også et hybelhus med 5 soverom, TV-stue og nyrenovert bad. 

Hedemarken Hestesenter er en godkjent opplæringsbedrift innen "Hestefaget" og "Hovslagerfaget". Bedriften har hatt flere lærlinger som alle har oppnådd fagbrev i sine fag.

Så lenge kursene hos oss ikke automatisk gir fagbrevkompetanse, vil vi motivere de som velger å jobbe som hovslager etter endt kursløp å ta fagbrev som praksiskandidat.

OM REIDUN:
 
Reidun er udtannet ridelærer 2 ved Norsk Hestesenter i tiden 1989-1991, og Trener 1 ved NRYF sin ridelærerutdannelse i 2017. I tillegg til å drive rideskole, stall, privatundervisning er hennes hovedoppgave på Hedemarken Hestesenterå koordinere kurs, og annet administrative arbeid.
I fritiden går mye av tiden til å trene dressurhesten, starte stevner og delta på treninger.

 

Reidun og De Lorenzi 

Reidun og Arianne  

Reidun og De Lorenzi

OM KJELL:

Kjell Juliussen tok sin utdannelse på Norsk Hestesenter, Starum i 1990/1991. Etter endt tid på Starum ble han ansatt som banehovslager på Biri Travbane.  Der jobbet han i 7 år. I den perioden skodde han stort sett bare travhester.  Etterhvert ble det for det meste sprang- og dressurhester, samt en mengde brukshester av mange forskjellige raser.  Faglig påfyll har vært viktig, og han har i hele karieren deltatt på seminarer/forelesninger i inn- og utland.  
 
Vi startet så vidt opp med noen weekendkurs i hovpleie i 1993, men den utdannelsen vi tilbyr nå startet i 2007.  Hvor mange som har gått på kurs hos oss i disse årene har vi ikke oversikt over, men det er flere hundre.  Av disse er det mange som helt- eller delvis lever av å sko hester.

Kjell på fjelltur

Kjell i vanlig positur   

Kjell og Balder Vilja